Hepsi "ByLock"çu çıktı
Selam Tevhid Kumpası davasına gelen MİT raporu: FETÖ’nün yönettiği önemli soruşturmalara bakan eski hâkim-savcılar ByLock kullanıyordu.
Selam Tevhid Kumpası davasına gelen MİT raporu: FETÖ’nün yönettiği önemli soruşturmalara bakan eski hâkim-savcılar ByLock kullanıyordu.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında, "örgüt kurma" iddiasıyla soruşturma yürütülen eski savcı Akkaş ile eski hakim Karaçöl ile ilgili tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkarıldı.
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 25 Aralık soruşturmasında görev alan eski savcı Muammer Akkaş hakkında "Görevi kötüye kullanma" ve eski hâkim Süleyman Karaçöl hakkında da "Görevi ihmal" suçlarından hazırlanan iddianamey
Yılmaz: "Savcı Öz'ün, Dubai tatili, Fatih Belediyesinde imar işlerinde aracı olması, yurtdışında bulunduğu dönemde kendisini işe başlayıp ayrılmış göstermesi;savcılar Akkaş, Kara ve Yüzgeç usulsüz dinleme ve yasaya aykırı el koymadan ihraç edildi."
HSYK, savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihraçlarına karar verdi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı,savcı Muammer Akkaş ve hakim Süleyman Karaçöl hakkında iddianame hazırladı.
HSYK Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç’in, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevlerinden uzaklaştırılmalarına karar verdi.
Başbakan Erdoğan için 'dönemin başbakanı' denilen 25 Aralık soruşturmasında görevlendirilen Başsavcıvekili Oktay Erdoğan, UYAP üzerinden dosyayı kendi üzerine almak isteyince UYAP sistemi gizli bir el tarafından kilitlendi.
HSYK, Savcı Zekeriya Öz hakkında soruşturma kararı verdi.
17 Aralık operasyonunun ardından başlatılan 25 Aralık'taki 2. dalga operasyonda polislerin neden harekete geçmediği ortaya çıktı.
Darbe girişiminde gözaltına alınmaları istenen 41 kişinin Jandarma Komutanlığı’na götürülmek istendiği ortaya çıktı.
HSYK kararlarıyla tayini çıkan İstanbul Başsavcı Vekilleri Fikret Seçen, Cihan Kansız, Ercan Şafak, Ali Güngör ve TMK Savcısı Muammer Akkaş 10 gün süreli sağlık raporu alarak izne ayrıldı.
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ikinci ayağı olan 25 Aralık'ta 41 kişi hakkında verilen yakalama ve gözaltı kararları kaldırıldı. 41 kişiye davetiye çıkarıldı.
Savcı Muammer Akkaş'ın hiçbir delili incelemeden 41 işadamına yönelik gözaltı kararı vermesiyle ortaya çıkan hukuk skandalı, paralel yapılanmanın belirli bir plan dâhilinde hareket ettiğini gözler önüne serdi.
Savcı Muammer Akkaş, belgeleri incelemeden yakalama kararı çıkarttı.
HSYK, savcılar ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok için inceleme kararı verdi.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın yürüttüğü soruşturmada, nöbetçi mahkemenin gözaltına alınmasına karar verdiği 41 kişiden 7’sinin mal varlıklarına tedbir konulmasına bu sabahtan itibaren başlandı.
İkinci dalga operasyonunda adı geçen 7 işadamı ve 2 şirket için 25 Aralık günü alınan tedbir karar 31 Aralık yani yılın son günü bankalar, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Aracı Kuruluşlar Birliği’ne ulaştı. Dün itibarıyla da tüm hisselerine tedbir geldi.
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3’üncü Dairesi’nin çarşamba günü toplanarak ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’ sonrasında yargıdaki karşılıklı suçlama ve iddiaları görüşeceği öğrenildi.
17 Aralık operasyonunu yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, ikinci kez yazılı açıklama yaptı.
Hükümeti ve ekonomiyi hedef alan operasyonun diğer hedefinin de İslami cemaat ve kurumlar olduğu ortaya çıktı.
Savcı Muammer Akkaş’ın açtığı soruşturmada, ‘kaçtı’ denilen kilit isim El Kadı’yı ve Merter’deki geceyi anlattı.
Hukuk ve Değişim Derneği, soruşturmanın gizliliğini ihlal gerekçesiyle Başsavcıvekili Öz ile Savcı Akkaş ve görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.
Savcı Muammer Akkaş'ın Türkçe Olimpiyatları için Koç grubuna şantaj yaptığı iddia ediliyor.
Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. Yıldızlar Eğitim Organizasyon A.Ş.