İstatistik değil insan: Gazze’de ölü sayısı 306

Ülkeler
İsrail’in, Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda 9 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Gazze’deki Filistin Hükümeti...
EMOJİLE

İsrail’in, Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda 9 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.

Gazze’deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’nin farklı bölgelerine gece düzenlediği saldırılarda 9 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.

Kudra, Gazze’nin ortasına açılan topçu ateşinde 1, kuzeyine düzenlenen hava saldırısında 1, güneydeki Han Yunus kentine düzenlenen hava saldırısında 7 olmak üzere 9 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

BM kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Temmuz’dan bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 306’ya, yaralananların ise 2 bin 250’ye yükseldiğini belirten Kudra, “İsrail’in Gazze’ye havadan, karadan ve denizden sürdürdüğü saldırılarda 74’ü çocuk, 26’sı kadın olmak üzere 306 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 250 kişi de yaralandı” dedi.

İsrail polisi gösterilere müdahale etti: 15 ölü

Öte yandan İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde düzenlenen Gazze’ye destek gösterilerine müdahale etmesi sonucu 15 Filistinli’nin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre; Ramallah yakınlarındaki El-Celezun Mülteci Kampı girişinde Gazze’ye destek gösterisi düzenleyen Filistinliler’e İsrail askerleri müdahale etti. Gerçek mermilerin de kullanıldığı müdahale sırasında, 5’i gerçek mermilerle olmak üzere 7 Filistinli yaralandı.

Kudüs ile Ramallah arasındaki Kalendiya kontrol noktasında İsrail askerleri Filistinli göstericilere gözyaşartıcı gaz ve plastik mermilerle müdahale etti. Müdahalede, Filistin devlet televizyonunun 1 muhabiri ile 1 kameramanı atılan plastik mermilerle yaralandı.

Ramallah’ın doğusundaki Silvad beldesinde de 1 Filistinli askerlerin müdahale esnasında kullandığı plastik mermi ile yaralanırken, onlarca Filistinli de atılan göz yaşarıcı gaz bombasından etkilendi.

Tulkerm yakınlarında ise 1 Filistinli genç, İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu yaralandı, onlarca kişi de atılan gözyaşartıcı gaz bombasından etkilendi.

Beytüllahim’deki Bilal bin Rabah Camisi çevresinde İsrail askerlerinin Filstinli göstericilere gözyaşartıcı gaz bombası ve plastik mermilerle müdahalesi sonucunda 4 Filistinli yaralandı.

El-Halil kentinin çeşitli bölgelerinde de yüzlerce Filistinli, İsrail’in Gazze saldırılarını proetsto etti. Protestolar sırasında onlarca kişi İsrail askerlerinin attığı göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendi.