09.09.09 Çılgınları Boş Durmadı

İliskiler
Onbinlerce çift takvimlerin 09.09.09’u gösterdiği tarihte evlenmek için nikah salonlarına koştular. Bu tarihte doğum yapmak isteyen anne adaylarının adresleri ise hastanelerdi. 9 çift 9 nikah Si...
EMOJİLE

Onbinlerce çift takvimlerin 09.09.09’u gösterdiği tarihte evlenmek için nikah salonlarına koştular. Bu tarihte doğum yapmak isteyen anne adaylarının adresleri ise hastanelerdi.

9 çift 9 nikah Sivas‘ta bu gün evlenmeyi seçen 35 çiftten biri de Dilek Tanış ve Murat Şen çiftiydi. Murat Şen, evlilik tarihini hiç unutmamak için eşinin isteğiyle böyle bir tarihi seçtiklerini belirtti. Hatay’da ise aynı gün evliliği seçen 9 çift nikahtan sonra toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Aynı telaş gün boyu doğumhanelerde de yaşandı.

Dün sabah normal doğumla kızını dünyaya getiren anne Öznur Gümüş, bu günün kızına uğur getirmesini diledi. Bu durumla ilgili en ilginci Almanya’da yaşandı. Çünkü Almanya’da Çarşamba günü evlilik pek hoş karşılanmıyor. Ancak bu özel tarihin çarşambaya denk gelmesinden dolayı çiftler evlendirme dairelerinin yolunu tuttu. Deutsche Welle‘nin haberine göre, geçen yıl 08.08.2008 tarihi Cuma gününe denk gelmişti. O gün Köln’de 86 çift dünya evine girdi. 09.09.1999’da ise bir rekor kırılmış, 124 kişi evlenmişti. dün ise 60 çift başvuru yaptı.

Evlilik tarihi de önemli

Bu arada www.beauty24.de adlı bir internet sitesinde evlilik üzerine bir online anket yapılmış. Ankete katılanlar, düğün salonu, gelinliğin yanı sıra evlilik tarihinin de çok önemli olduğunu düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 67’si ise benzer rakamların denk geldiği tarihlerin ideal olduğunu düşünüyor. Bu yılın en favori evlenme tarihi ise 09.09.09 olarak gösteriliyor. Ancak ankette yer alanların yüzde 31’i bu tarihte boşanmaların anlamsız olduğu görüşünde.